Adfærdsbehandling er relevant, hvis dit dyr udviser en adfærd, der enten er problematisk for dyret selv, for dig eller for Jer begge. Det helt overordnede mål med den adfærdsbehandling, jeg tilbyder, er, at øge livskvaliteten for både dig og dit dyr.

I rigtig mange tilfælde udviser dyr mere end én problematisk adfærd. Det kan være hunden, der både er bange for lyde og for at være alene hjemme, eller katten, der både er urenlig og aggressiv over for andre katte i hjemmet. Det er nødvendigt at gå gradvist frem og nogle gange rette fokus på ét problem ad gangen, når man arbejder med adfærdsproblemer.

Hertil kommer, at man som ejer også ofte skal lære at se tingene fra en ny vinkel og måske foretage ændringer i egne adfærdsmønstre og vaner. Du skal derfor forberede dig på, at adfærdsbehandling ofte er et forløb, der strækker sig over en periode med flere konsultationer.

Adfærdsbehandling er en proces. Det er vigtigt for mig at kunne guide og støtte dig og dit dyr i denne proces, så I begge føler jeg motiverede og trygge. Målet med adfærdsbehandlingen er en løsning, der fungerer godt for både dig og dit dyr samt for jeres omgivelser.

Det er vigtigt at understrege, at adfærdsbehandling af et dyr er et samarbejde og en udvikling, der foregår mellem dig og dit dyr. Jeg vil anvise, vejlede og støtte behandlingen med fornøden viden og praktiske redskaber, men det er primært dig som ejer, der vil komme til at arbejde med at ændre eller håndtere dit dyrs adfærd.